Sesiune live de întrebări și răspunsuri – Alăptare – 8 aprilie 2020

Vă mulțumesc tuturor pentru participare! Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost organizată live, în grupul de Facebook – La pieptul mamei – sprijin în alăptare și creșterea copiilor, Constanța.

Ana-Maria – Oare bebe papa prea mult? Mâncare de bebeluși nu la San ma refer. Sau e doar mai mâncăcios?ii poate face rău cumva? Un ex de prânz

Irina – In timpul ovulatiei am dureri cand suge, uneori si inainte sau dupa ce trece menstruatia 1,2 zile. E ok?

Florentina – Este normal sa am fluxul de lapte mai mare noaptea decât ziua? Ziua suge destul de mult, noaptea de aproximativ 10 ori.. însă simt cum curge muuult si înghite foarte repede semn ca este o cantitate mare. Ziua nu simt cum curge. Aud cum înghite doar ca nu simt fluxul. Mulțumesc

Raluca – Cresterea copilului in greutate se calculeaza dupa greutatea lui de la nastere sau dupa greutatea cu care a iesit din spital?
Este adevarat ca icterul la copiii alaptati poate dura pana la 6 luni?

Roxana – Menstruația influențează alăptarea? Alăptez bebe de 8 săptămâni născut natural si acum 2 zile mi-a venit menstruația. Mi-e frica sa nu mi se oprească laptele

Alexandra – Antrenamentele de tip cardio afecteaza in vreun fel lactatia? Mai exact, poate scadea lactatia ca urmare a acestui tip de antrenamente?

Sorina – Legat de alaptare, eu ma intreb cat de necesar sau important, obligatoriu este ca bebelusul alaptat diversificat sa bea apa? Al meu are 11 luni si nu bea apa. Nu stiu daca sa il mai las asa sa se dezvolte in ritmul lui sau sa ma ingrijorez, sa insist mai mult 🤔 De dezhidratare nu se pune problema pentru ca suge des, uda scutece, are scaune ok.

Andreea – Ce pot face dupa nastere astfel incat sa imi fie cat mai usoara alaptarea?
Am inteles de la o prietena ca va trebui sa nu las lapticul in san, daca bebe nu il va goli de tot si sa ma ajut de o pompa, sa stochez intr-o punga si sa il ofer dupa prin biberon… Cum imi dau seama ca sanul nu mai are lapte si desigur, daca voi da si biberon si san, automat bebe va alege intr-un final doar biberonul… Ce este de facut?

Georgiana – Buna dimineața! Întrebarea mea este legata de regurgitatul bebelușului pe nas. Bebelina de o luna și jumătate, alaptata exclusiv la san, are momente cand ii iese laptic pe nas. Cum o pot ajuta sa evitam acest lucru? Este grav cand se intampla? Mulțumesc! 🤗😘

Oana – Care este cel mai important lucru pentru un start ideal in alaptare…la prima sarcina am suferit crunt prima luna dupa nastere din cauza furiei laptelui si a ranilor?

Raluca – De cateva zile bebelusul se “lupta” cu sanul stang si am observat ca de multe ori dupa ce mananca din el varsa, laptele este uneori branzit. Initial am crezut ca este fluxul mare dar asta se intampla si cand sanul nu este prea plin. Multumesc

Iris – Sportul dupa nastere – poate influenta efortul produs pe o bicicleta fitness lactatia? Simt nevoia sa revin la antrenamente 🚴‍♀️

Alina – Dacă la primul bebe am avut mameloanele ombilicale, și începutul alăptatului a fost dureros, exista posibilitatea ca și la al doilea bebeluș sa fie la fel? Diferența între intarcare bebe 1 și nașterea bebelușului al 2 lea este cam de 4 luni

Alina – Având un bebeluș cu reflux puternic, cum îmi dau seama ca într-adevăr s-a saturat la acea masa, considerând ca din cauza refluxului la sfârșit plânge foarte tare?
După ce bebelușul a fost alăptat un an și o luna, spre sfârșitul alăptării manca foarte bine mancarica iar după ce a fost înțărcat, manca la fel mancarica dar a început sa ia în greutate foarte bine, fata de înainte când era alăptat nu prea lua în greutate și era văzut ca un caz de rahitism. Nu am înlocuit laptele matern cu lapte praf deoarece nu l-a acceptat deloc.

Monica – Dacă curg sâni frecvent înainte de naștere este normal sau poate fi o problemă! Mulțumesc

Hulya – Bebelusul meu meu are 8 saptamani si are icter.. Avem aceeasi grupa, acelasi rH, alaptat exclusiv, a luat foarte bine in greutate pana acum, uda scutece. Pediatra i a recomandat hepaid o luna. Trebuie sa mi fac griji!? Mentionez ca pe 9 mergem la pediatru

Catalina – Buna Adina. Am ratat postarea cu intrebarile. Daca mai ai timp la sfarsit: bebelina mea are aproape 1 an, de 2 luni si-a redus supturile singura treptat. Acum suge foarte bine dimineata dupa somn, in rest 2-3 minute de 2 ori/zi, noaptea deloc. Mananca foarte bine solide, ia in greutate ca pana acum, eu ii ofer in continuare. E cazul sa ma ingrijorez?

Dacă ai nevoie de sprijin pentru alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare sau daca dorești informații despre somnul copilului alăptat – mă poți suna pentru a programa o consultație în alăptare.

Te invit să urmărești pagina de Facebook La pieptul mamei și Adina Popov IBCLC și să intri pe grupul de sprijin în alăptare La pieptul mamei pentru a afla informații importante, relevante și de actualitate despre alăptare și creșterea copiilor.

Lasă un răspuns

CONTACTEAZĂ-NE! SUNTEM ALĂTURI DE TINE!

Sfaturi importante despre alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare, somnul copilului alăptat și creșterea cu blândețe a copiilor gasesti si pe paginile Facebook La Pieptul Mamei și Adina Popov IBCLC sau in Grupul FB La Pieptul Mamei - sprijin în alăptare și creșterea copiilor.

Dacă întâlnești dificultăți în alăptare și ai nevoie de ajutor rapid, îți recomand să ne contactezi direct!

Reducere 20% la toate cursurile online până pe 7 mai


This will close in 20 seconds

Call Now Button