Solicitare Sponsorizare
Scurtă prezentare a Asociației La Pieptul Mamei
Sunt Adina Popov, președintele Asociației La pieptul mamei, farmacist, mamă a 2 copii alăptați exclusiv și doresc să ofer părinților, într-o formă ușor de înțeles – informațiile necesare pentru a alăpta. În iulie 2019, în urma susținerii unui examen internațional, am obținut cea mai înaltă certificare internațională în specialitatea lactație umană – cea de consultant în lactație IBCLC (Internațional Certified Lactation Consultant). Am înființat asociația pentru ca un număr cât mai mare de părinți și copii să beneficieze de alăptare, precum și toate avantajele ei.
De ce să sprijiniți alaptarea?
Când susții alăptarea – pui bazele unei societăți sănătoase, orientată către nevoile reale ale copiilor, ajuți mamele să ofere, pe lângă cea mai bună hrană pentru copiii lor, iubire, înțelegere și un atașament solid, crescând copii empatici pentru o lume mai bună.
Asociația desfășoară activități și evenimente pentru informare, oferă consultanță pro bono, organizează proiecții de film cu povești de alăptare – aceste evenimente avand rolul de a familiariza părinții cu alăptarea.
Asociația desfășoară programul de voluntariat ca IBCLC în cadrul Spitalului Județean Constanța și oferă sprijin mamelor care au condiții sociale dificile pentru a avea acces la un consultant în lactație certificat internațional IBCLC și la echipamente necesare alăptării.
Organizez lunar cursuri pentru inițierea alăptării și îngrijirea copilului alături de un medic pediatru pentru a pregăti părinții pentru perioada de după naștere.
Asociația La pieptul mamei este persoană juridică de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct şi indivizibil.
Conform unui raport al Ministerului Sănătății efectuat în 2011, rata alăptării exclusive până la 6 luni în România este de 12.6%, iar Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a copiilor până la vârsta de 6 luni și continuarea alăptării până la cel puțin 2 ani, în paralel cu hrană solidă adecvată vârstei.
Creșterea acestui procent conduce la îmbunătățirea considerabilă a imunității, scăderea numărului de îmbolnăviri la copii, grăbește vindecarea anumitor afecțiuni. Laptele matern este viu, conține celule vii – el reprezintă singura hrană 100% compatibil biologic, rezultată în urma a milioane de ani de evoluție a speciei umane, fiind special conceput de natură pentru om. Totodată, creșterea ratei alăptării are beneficii atât pentru copii, părinți cât și pentru societate și sistemul de sănătate în general prin scăderea cheltuielilor și a încărcării în secțiile de neonatologie și pediatrie.
Obiectivele Asociației La Pieptul Mamei
Îmi propun să contribui la creșterea ratei alăptării în Constanța, și în împrejurimi – prin:
- informare corectă a părinților în ceea ce privește alăptarea, precum și riscurile nealăptării
- informații și sprijin gratuit oferit sub formă de voluntariat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța
- crearea de informații despre alăptare și punerea la dispoziție printr-o bibliotecă a materialelor de învățare video, audio, text pe – grupul de sprijin, pe Facebook: La pieptul mamei, sprijin pentru alăptare și pe site-ul www.lapieptulmamei.com
- organizarea întâlnirilor grupului de sprijin pentru alăptare organizată săptămânal
- consiliere gratuită pentru cazurile sociale
- organizarea unui curs de informare pentru cadrele medicale din secția de neonatologie
- organizarea de strângeri de fonduri pentru a dota secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Constanța cu echipamente ”pompe de sân” multi-user, hospital grade, astfel încât mamele să poată oferi lapte matern pentru copiii născuți prematur și în situația în care copiii au dificultăți de atașare
- promovarea bunelor practici, modernizarea atitudinilor și a mentalităților în domeniul alaptarii, creșterii și educației copiilor
Raportarea activităților non-lucrative cu scop social pe site-ul www.lapieptulmamei.com și pe pagina de Facebook La pieptul mamei
Cum pot să sponsorizez Asociația La Pieptul Mamei fără să îmi cresc cheltuielile?
Poți să sponsorizezi orice entitate persoană juridică fără scop lucrativ, inclusiv unități de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat (vezi detalii mai jos).
Pentru detalii sau contract de sponsorizare vă rog sa mă contactați folosind adresa de e-mail adina@lapieptulmamei.com sau numărul de telefon 0752063393.
Vă mulțumesc pentru atenția acordată. Mai jos veti gasi detalii despre mecanismul de sponsorizare si despre
Premise Legislative
În cazul în care sponsorizarile sunt efectuate către entități persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unități de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele de mai jos, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data incheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
Asociația LPM este înscrisă în registrul entităților de cult. Aceasta bază de date poate fi interogată aici.
În cazul platitorilor de impozit pe profit care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuielile efectuate sunt nedeductibile conform art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul fiscal însă sumele aferente se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri;
2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.
Prin Legea nr. 156/2019 pentru modificarea art. 25 alin. (4) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal s-a modificat limita determinată pe baza cifrei de afaceri, de la 0,5% la 0,75%, incepand cu trimestrul III al anului 2019
Cazul societăților plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor
Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (41), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Contribuabilii care efectuează sponsorizări au obligația de a depune declarația informativă privind beneficiarii sponsorizării – formularul 107 – aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective.
Înregistrare contabilă – detalii puteti citi aici.
Sponsorizarea poate îmbrăca mai multe forme:
– acordarea de numerar cash sau virament bancar;
– sub forma bunurilor (imobilizari corporale sau stocuri);
În funcție de forma în care se realizează, și înregistrările în contabilitate diferă:
– Sponsorizarea sub forma bănească în suma de xx.xxx lei:
contul 6582 = 5311 / 512
„Donații și subvenții acordate” „Casa în lei” / „Conturi în lei la bănci”