Sesiune live de întrebări și răspunsuri 5 august 2019

Ziua 5 din Săptămâna mondială a alăptării – Sesiune live de întrebări și răspunsuri despre alăptare!

Loredana – Buna ziua. Sunt insarcinata si alaptez un baietel de aproape 1 an si 8 luni. Din cate am inteles, la un moment dat voi ramane fara lapte. Cam in ce perioada se intampla acest fapt? aproximativ 15 saptamani de sarcină

Loredana – Nu stiu daca ne puteti sfatui legat de intarcare: care ar fi pasii intr-o intarcare blanda? Cum sa renuntam si la alaptatul pe timp de noapte? Multumesc mult. 

Alexandra – Cât de benefic și suficient nutritiv este laptele matern după ce copilul împlinește 6 luni, se schimba ceva in compoziția lui? Bebelina mea are 8 luni și jumătate și încă nu are nicio masa solida, doar câteva fructe care le tine in gurița și suge sucul, cam atât, in rest lapte matern, ii este suficient numai lm? Cât timp este ok sa mănânce doar lm

Ani – Buna…..care sunt primii pasi pentru o mamica dupa ce naste,fie cezariana fie normal,pentru un alaptat eficient? In spital nimeni nu te invata,nu ti vorbeste,nu te invata despre atasarea corecta….pur si simplu iti baga lp pe gat si te lasa in voia sortii,crezand ca nu ai lapte si renuntand la alaptat. 

Loredana – Exista posibilitatea ca bebele sa nu se sature la san? Cred ca orice mamica primeste replica: “nu se satura. Nu ai destul lapte. Da-i si lapre praf”. Multumesc frumos. 

Georgiana – Cum îngrijim corect ragadele?

Iuliana – Este adevărat că,suplimemtele de calciu si magneziu ajută sa nu scadă lactatia in perioada ovulației si menstruatiei? Bebe 7 luni

Georgiana – Hei! Cred că ar fi util să ne spui, când ar trebui să se relaxeze mamele și să nu mai trezească copilul odată la trei ore pentru supt.

Irina – Din ce sa. i dam sa bea apa copilul astfel incat sa nu afecteze alaptarea?

Beatrice – Bebelusa mea nu face treaba mare in fiecare zi fiind alaptata , face o data la 2 zile.Scutece uda multe. Are 3 saptamani , la inceput avea cate 3 scaune pe zi

Dacă ai nevoie de sprijin pentru alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare sau daca dorești informații despre somnul copilului alăptat – mă poți suna pentru a programa o consultație în alăptare. 

Te invit să urmărești pagina de Facebook La pieptul mamei și Adina Popov IBCLC și să intri pe grupul de sprijin în alăptare La pieptul mamei pentru a afla informații importante, relevante și de actualitate despre alăptare și creșterea copiilor.

CONTACTEAZĂ-NE! SUNTEM ALĂTURI DE TINE!

Sfaturi importante despre alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare, somnul copilului alăptat și creșterea cu blândețe a copiilor gasesti si pe paginile Facebook La Pieptul Mamei și Adina Popov IBCLC sau in Grupul FB La Pieptul Mamei - sprijin în alăptare și creșterea copiilor.

Dacă întâlnești dificultăți în alăptare și ai nevoie de ajutor rapid, îți recomand să ne contactezi direct!

Call Now Button