Alăptarea este un moment de bucurie, relaxare, atât pentru mamă câr și pentru bebeluș.
Doar ce am finalizat o consultație video cu o mamă care a făcut de toate – a luat legătura cu un consultant în lactație, chiar IBCLC, a mers la medici, a făcut ecografii, analize de sânge, de scaun. Cam tot ce poate face o mamă care își dorește să își sprijine copilul. La finalul consultației mi-a spus ”are sens, acum are sens – ia uite, acum chiar se poate relaxa când o pun jos”.
Când apare la bebeluși lupta, agitația, refuzul de a se hrăni? De ce uneori li se spune mamelor că ar putea fi normal ca un bebeluș să refuze sânul? Sânul este locul în care copiii stau liniștiti, se conectează cu mama, primesc iubire și adorm relaxați.
Oricând lucrurile decurg altfel – bebelușul are o problemă. Pe care o puteți rezolva. Puneți-vă 30 de secunde în locul lui – ce simte când refuză sânul? Cum ajunge alăptarea de la a fi un moment magic la a fi unul de război?
Văd multe postări și primesc multe mesaje despre bebeluși care mănâncă doar în somn, se luptă efectiv cu sânul.
Greva suptului durează 2-3-4-5 zile. Se asociază de obicei cu achizițiile neuromotorii, erupțiile dentare, în cazuri izolate – otită, nas înfundat, durere în gât. Apoi trece și copilul revine fericit la sân.
Tot ce este peste acest interval de timp reprezintă refuz al sânului care poate avea 2 cauze:
- Bebelușul se îneacă, nu poate respira și din acest motiv nu se poate hrăni cat este treaz, îi este frică să rămâne fără aer. Încă 30 de secunde de reflecție vă rog – ce alegi să faci să respiri sau să mănânci? Atunci când bebelușii se hrănesc DOAR în somn este oare o alegere pentru ei? În somn doar nu sunt conștienți.
- Reflux sever însoțit de durere – duce tot către refuzul sânului – atunci ei mănâncă tot în somn, când nu își dau seama că doare. Dar tot îi doare.
În ambele cazuri copiii trec prin chin și au nevoie de ajutor, pe care doar voi ca părinți îl puteți căuta pentru ei. Nu va trece de la sine, nu are cum.
Am discutat despre aceste semne că aveți #probleme în alăptare în video-ul din săptămâna mondială a alăptării, pe care îl poți vedea aici.
Fiecare copil are altă nevoie, altă situație care nu îi permite să mănânce eficient. În consultații, intervenții, video-uri, articole vă învăț despre alăptare competentă, cu bucurie, liniște de toate părțile – atât a copilului cât și a mamei.
Dragi părinți, poate că vă este greu și până acum nu ați găsit sprijin pentru a rezolva situația voastră. Poate credeți că aceasta a devenit normalitatea voastră începând cu momentul în care ați descoperit alăptarea în somn. Dar este epuizant pentru voi – să îi adormiți și apoi să îi puteți alăpta.
Am sprijin zeci de familii în această situație și de fiecare dată când au urmat pașii recomandati problema s-a rezolvat. De ce? Competențele mele de alăptare sunt peste cele de bază, deoarece mi-am dat seama că ceea ce știam nu era de ajuns pentru a putea fi de folos așa cum îmi doream. Am participat la sute de ore de cursuri organizate de cei mai buni specialiști din domeniul alăptării și domenii conexe în toată Europa, SUA, chiar și Australia – astfel am ajuns să pot sprijini familiile la nivelul la care îmi doresc. Poți găsi aici o listă a certificărilor obținute în ultimii ani.
Încă fac cursuri, multe, deoarece știu că bebelușii sunt complecși, iar știința evoluează, eu îmi propun să evoluez cu ea.
Este greu, știu, crezi că ai epuizat toate opțiunile, pentru că deja ai căutat sprijin și nu ai găsit răspunsurile de care aveți nevoie. Nu te îngrijora, există speranță.
În timpul consultațiilor părinții îmi spun ”am fost văzuți de medicul pediatru (sau medicii), alt(alți) consultanți și nimeni nu mi-a evaluat copilul cum ai făcut tu”. Asta pentru că știu la ce să mă uit, înțeleg ce văd și ce înseamnă ce văd.
În cazul în care dorești să rezolvi această situație, îți recomand să iei legătura cu mine pentru a te ajuta să obții rezultatele pe care le dorești. Programează o consultație aici.
Te invit să urmărești paginile de facebook La pieptul mamei și Adina Popov IBCLC și să intri pe grupul de sprijin în alăptare La pieptul mamei.
Am grupat în fotografiile de mai jos mesajele de la câteva dintre mamele care au reușit. Și tu poți avea o poveste fericită de alăptare! Acum știi cum. Ne vedem cu bine!
Sănătate multă copiilor și liniște familiei întregi!
#GrevaSuptului #RefuzulSanului #greva #refuz