Curs înțărcare blândă

Atunci când începi alăptarea si reușești să o faci cu succes, totul devine simplu, frumos, natural, plăcut. Cu siguranță nu conștientizezi cu adevărat că această rutină se va schimba încet-încet, rămânând în urma ei bazele solide ale atașamentului incipient.
Cum se întâmplă uneori cu schimbarea, aceasta se instalează insesizabil și ești martora uimită a creșterii copilului tău, conștientizând că vă aflați acolo, în preajma înțărcării.
Pregătește blând copilul tău, învață-l despre acest pas natural în dezvoltarea lui, participând la seminarul pentru pregătirea înțărcării blânde.

Pentru că îți dorești TOT ce este mai BUN pentru copilul tău – citește articolul despre alăptare și întreruperea ei și vizualizează interviul acordat pentru emisiunea Bună Dimineața Constanța aici: https://lapieptulmamei.com/…/intarcarea-blanda-sau…/Costul cursului este 150 lei – va fi achitat în contul IBAN: RO70INGB0000999909644070, beneficiar: LA PIEPTUL MAMEI SRL, detalii de plată: participare curs.
Pentru înscriere și trasmiterea datelor de facturare – completați formularul https://forms.gle/dH1ukK9QJWJuRr2s9.
După completarea formularului și procesarea plății veți primi pe adresa dvs. de e-mail factura și link-ul de acces la curs.
Urmărește interviul acordat de mine emisiunii Bună dimineața Constanța!

INFORMAȚII CURS LIVE

Puteți participa la cursul live ce va fi anunțat pe Facebook sau puteți achiziționa cursul si să primiți înregistrarea unui curs anterior.

DATĂ: va fi anunțată pe Facebook

ORA: va fi anunțată pe Facebook

DURATĂ: 3 ore

COST: 150 lei

CUI SE ADRESEAZĂ: Familiilor ce au ajuns în etapa de întrerupere treptată a alăptării

CE VOM DISCUTA:

  • Beneficiile întreruperii treptate a alăptării;

Ulterior vei primi acces la înregistrarea video pe care o poți viziona oricând în următoarele 30 de zile. După 30 de zile accesul la această resursă expiră.

La cursul de înțărcare blândă participă nu doar mame care își propun să oprească alăptarea în curând, ci și mame care doresc să fie pregătite pentru acest moment. Și participă chiar și tați, care doresc să le fie alături partenerelor în acest proces.

Cu cât încerci să îndepărtezi mai tare copilul de sân, să îl respingi, să îi limitezi accesul la sân fără ca tu să știi cu adevărat ce nevoie ai – cu atât copilul se va agăța mai tare de tine, de sânul tău, de alăptare – deoarece intervine frica de a te pierde. Copilul nu are încă vocabularul suficient de dezvoltat încât să poată verbaliza asta. Pentru copil sânul e mama, cu liniștea ei, cu iubirea ei. 

Rana separării de sân rămâne, frica iubirii neîmpărtașite rămâne – înțărcarea bruscă este retragerea bruscă a iubirii (vă invit să va gândiți la o paralelă: de astazi soțul dvs. vine acasă dar nu vă mai ia în brate NICIODATĂ, cu toate astea vă spune că vă iubește). Când faceți acest exercițiu de imaginație – țineți cont de ce ați simți și ce ați gândi și de multiplele abilități cognitive ale dvs. – cu mult superioare celor ale unui bebeluș.

Integrarea înțărcării bruște de către copil poate avea efecte pe termen lung asupra atașamentului său, efecte care nu sunt atât de evidente în viața de zi cu zi. El percepe înțărcarea ca un abandon fără explicații, se percepe respins. Se percepe insuficient, nedemn de iubire. Iar asta îi va forma modul în care iubește, va înțelege că nevoile lui nu sunt acceptabile.

Unele mame ajung să își dorească să oprească alăptarea pentru că nu mai pot, pentru că sunt obosite, pentru că au cearcăne, pentru că au multe motive întemeiate care țin de viața lor.

Ce și-ar dori totuși puiul de om? Ce ți-ar spune dacă alegerea ar fi la el? De ce recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este ca alăptarea să continue pînă la CEL PUTIN 2 ANI? 

Înțărcarea copilului este despre nevoia neîmplinita a MAMEI – este important să realizați asta, să identificați nevoia, să o verbalizați și să o rezolvați.

Alăptarea vă dă un moment de PAUZĂ, de care aveți nevoie, clar. Pauza de la treburi casnice, pauza de la ritmul vietii. Dacă ai nevoie de ajutor e important să îl ceri de la cine îl poate oferi.

Recenzii – Ce spun mamele care au participat la curs?

CONTACTEAZĂ-NE! SUNTEM ALĂTURI DE TINE!

Sfaturi importante despre alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare, somnul copilului alăptat și creșterea cu blândețe a copiilor gasesti si pe paginile Facebook La Pieptul Mamei și Adina Popov IBCLC sau in Grupul FB La Pieptul Mamei - sprijin în alăptare și creșterea copiilor.

Dacă întâlnești dificultăți în alăptare și ai nevoie de ajutor rapid, îți recomand să ne contactezi direct!

Call Now Button