Curs înțărcare blândă

Atunci când începi alăptarea si reușești să o faci cu succes, totul devine simplu, frumos, natural, plăcut. Cu siguranță nu conștientizezi cu adevărat că această rutină se va schimba încet-încet, rămânând în urma ei bazele solide ale atașamentului incipient.

Cum se întâmplă uneori cu schimbarea, aceasta se instalează insesizabil și ești martora uimită a creșterii copilului tău, conștientizând că vă aflați acolo, în preajma înțărcării.
Pregătește blând copilul tău, învață-l despre acest pas natural în dezvoltarea lui, participând la seminarul pentru pregătirea înțărcării blânde.

Pentru că îți dorești TOT ce este mai BUN pentru copilul tău – citește articolul despre alăptare și întreruperea ei și vizualizează interviul acordat pentru emisiunea Bună Dimineața Constanța.

Costul cursului este 150 lei și se achită online, cu cardul aici: https://lapieptulmamei.com/produs/curs-intarcare-blanda/

După procesarea plății vei primi pe adresa ta de e-mail factura și link-ul de acces la curs.

Ulterior vei primi acces la:

  • înregistrarea video pe care o poți viziona oricând în următoarele 30 de zile. După 30 de zile accesul la această resursă expiră
  • materialul sintetizat cu tot ce am discutat în curs
  • acces premium la grupul de Facebook în care vei fi susținută în călătoria voastră

Dacă nu ești disponibilă când ne vedem pentru cursul live, nu îți face griji, m-am gândit la tot – poți face cursul înregistrat, cu aceleași beneficii. Cumpără cursul aici.

La cursul de înțărcare blândă participă nu doar mame care își propun să oprească alăptarea în curând, ci și mame care doresc să fie pregătite pentru acest moment, atunci când va veni. Și participă chiar și tați care doresc să le fie alături partenerelor în acest proces.

Deși poate ai primit “sfaturi” despre diverse “metode rapide și sigure” prin care să-i limitezi accesul copilului la sân sau chiar să-l întrerupi, realitatea este un pic mai dureroasă în cele mai multe cazuri. Iar asta pentru că, cu cât încerci să îndepărtezi mai tare copilul de sân, să îl respingi, să îi limitezi accesul la sân fără ca tu să știi cu adevărat ce nevoie ai, cu atât copilul se va agăța mai tare de tine, de sânul tău, de alăptare. Se întâmplă așa deoarece intervine frica de a te pierde. Copilul nu are încă vocabularul suficient de dezvoltat încât să poată verbaliza asta. Însă, pentru copil, sânul e mama, cu liniștea ei, cu iubirea ei.

Deși poate ai auzit din diferite surse cum copiii uită ce li se întâmplă în primii ani de viață, lucrurile nu stau chiar așa. Rana separării de sân rămâne, frica iubirii neîmpărtașite rămâne. Iar înțărcarea bruscă este retragerea bruscă a iubirii!

Ca să înțelegi mai bine intensitatea unei astfel de emoții negative, am să te invit acum să te gândești la o situație ipotetică: de astăzi soțul tău vine acasă, dar nu te mai ia în brațe NICIODATĂ, deși îți spune că te iubește. Când faci acest exercițiu de imaginație, ține cont de ceea ce ai simți și ce ai gândi în acel moment, dar și de multiplele abilități cognitive pe care le deții – cu mult superioare celor ale unui bebeluș.

Integrarea înțărcării bruște de către copil poate avea efecte pe termen lung asupra stilului său de atașament, sau a capacității de a dezvolta relații împlinite cu ceilalți – efecte care nu sunt atât de evidente în viața de zi cu zi. El va percepe înțărcarea ca un abandon fără explicații, se va percepe respins, insuficient, nedemn de iubire. Iar asta îi va impacta în mod negativ modul în care iubește, pentru că va înțelege că nevoile lui nu sunt acceptabile.

Unele mame ajung să își dorească să oprească alăptarea pentru că:

  • nu mai pot
  • sunt obosite
  • au cearcăne
  • au multe motive întemeiate care țin de viața lor
  • revin la serviciu sau trebuie să ducă copilul la creșă
  • își doresc timp pentru ele
  • respectă copilul și nu știu ce să facă pentru a ușura tranziția

Ce și-ar dori totuși puiul de om? Ce ți-ar spune dacă alegerea ar fi la el? Și de ce recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este ca alăptarea să continue pînă la CEL PUȚIN 2 ANI?

În cele mai multe cazuri, înțărcarea copilului este despre nevoia neîmplinită a MAMEI. Este foarte important să realizezi asta, să identifici acea nevoie, să o verbalizezi și să faci pași pentru a o rezolva. Alăptarea îți dă, însă, un moment de PAUZĂ, de care ai nevoie mai mult ca sigur. Pauză de la treburile casnice, pauză de la ritmul vieții. Iar dacă ai nevoie de ajutor în această perioadă, e important să îl ceri de la cine îl poate oferi. Am sprijinit femei în călătoria întreruperii alăptării cu succes. te voi ghida să alegi soluțiile personalizate, să cauți adevarata nevoie a copilului tău, pentru a îi oferi în egală măsură ce are nevoie – iubirea ta necondiționată.

Recenzii – Ce spun mamele care au participat la curs?

Am început procesul de înțărcare blândă, acum muuulte luni. Acum 5 luni mai sugea doar 1, 2 ori pe zi (de alint sau de somn pe zi) + seara la culcare. De vreo 2 săptămâni nu mai adoarme la sân ziua (nici nu adormea înainte, dar era momentul de supt), dar nici seara. Sugea 5-10 minute, zicea că nu este lapte și ne dădeam jos din pat, îl lua pe tat-su și se duceau la culcare. Asta este a doua seară în care cere “doi” (a se citi sân) și îi ofer apă sau să meargă la nani cu taică-su și totul se desfășoară normal: mă pupă, îmi zice ”pa” și îl ia pe tat-su de mână. Aveam un ritual. Aveam! Eu mă băgam în pat, el închidea lumina cu tati, îl punea în pat lângă mine, ne pupam toți 3 pe rând și tati pleca, el nani. Ei bine, în seara asta nu doar că nu a vrut “doi” fără nici o supărare, dar a vrut să stingă lumina cu mine, și să-l așez în pat lângă tat-su, și să ne pupăm. Deci ritualul s-a schimbat și alaptarea s-a încheiat. Fără plasturi pe sân, varză, lecitină sau mai știu eu ce fulare strânse pe piept de care mă tot minunez cînd aud. Cert e ca am plâns, și că știu exact (după ce mi-am revenit din plâns mi-am amintit) ultimul moment în care l-am alăptat, acum 2 zile, în timpul zilei, ținându-l în brațe ca pe un bebeluș și m-a privit exact ca un bebeluș. Vreau doar să vă zic să vă bucurați de ei la pieptul vostru, pentru că nu vor sta mereu acolo 🤗🤱🏻” 
Testimonial scris de Anda, la finalul procesului de înțărcare blândă. Ne-am întâlnit în cadrul unei consultații și am personalizat pașii pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Este minunat să am ocazia de a fi alături de părinți în această călătorie. Abia aștept să ne cunoaștem.

CONTACTEAZĂ-NE! SUNTEM ALĂTURI DE TINE!

Sfaturi importante despre alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare, somnul copilului alăptat și creșterea cu blândețe a copiilor gasesti si pe paginile Facebook La Pieptul Mamei și Adina Popov IBCLC sau in Grupul FB La Pieptul Mamei - sprijin în alăptare și creșterea copiilor.

Dacă întâlnești dificultăți în alăptare și ai nevoie de ajutor rapid, îți recomand să ne contactezi direct!

Call Now Button