Alimentația în timpul alăptării

Femeile care alăptează pot manca ce își doresc.
Izolat, copiii pot dezvolta sensibilitate sau alergie la unele proteine ce trec în laptele matern. Grupele alimentare care pot provoca reacții alergice copilului atunci când sunt mâncate de mamă sunt lactatele, ouăle, leguminoase (arahide, fasole, soia, etc.), glutenul, peștele și fructele de mare.
Semnele că un copil poate fi alergic sunt: plâns neconsolabil pentru perioade lungi de timp, agitație, somnuri scurte din care se trezește brusc și cu disconfort, iritiatie de scutec, urticarie, ochi roșii, iritați, nas care curge etc.
Când suspectați o reacție alergică luați legătura cu medicul pediatru și cu consultantul in alăptare pentru a vă ajuta să gestionați dieta și simptomele.

Dacă ai nevoie de sprijin pentru alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare sau daca dorești informații despre somnul copilului alăptat – mă poți suna pentru a programa o consultație în alăptare.

Te invit să urmărești pagina de Facebook La pieptul mamei și Adina Popov IBCLC și să intri pe grupul de sprijin în alăptare La pieptul mamei pentru a afla informații importante, relevante și de actualitate despre alăptare și creșterea copiilor.

Lasă un răspuns

CONTACTEAZĂ-NE! SUNTEM ALĂTURI DE TINE!

Sfaturi importante despre alăptare, diversificare sau autodiversificare, înțărcare, somnul copilului alăptat și creșterea cu blândețe a copiilor gasesti si pe paginile Facebook La Pieptul Mamei și Adina Popov IBCLC sau in Grupul FB La Pieptul Mamei - sprijin în alăptare și creșterea copiilor.

Dacă întâlnești dificultăți în alăptare și ai nevoie de ajutor rapid, îți recomand să ne contactezi direct!

Call Now Button